Vlieg busreis IJsland
Hallgrimskirkja kathedraal

Vlieg busreis IJsland

ijsland
Bezichtig o.a. het geisergebied Geysir, de hoofdstad Reykjavik, Blue Lagoon en de schitterende Oostfjorden!
Vergelijk het aanbod van
kras busreizenoadde jong intra

IJsland, de ideale bestemming voor een vliegbusreis

Vlieg naar IJsland en maak met de bus kennis met het eiland van ijs en vuur. IJsland is het op één na grootste eiland van Europa. Het binnenland bestaat voornamelijk uit lavavelden, prachtige bergen en mooie rivieren. Ook kunt u er steenwoestijnen en gletsjers vinden. IJsland is het hele jaar door te bezoeken. Bezoekers zijn over het algemeen enthousiast over een vakantie in de maanden juni tot en met augustus. Het landschap is dan op haar mooist en het wordt niet snel donker. Bent u benieuwd naar IJsland? Boek dan een vliegbusreis IJsland en geniet van een mooie vakantie.

Vergelijk alle reisbureaus met vliegbusreizen

Over

Over het land Ijsland

IJsland is het dunbevolkste land van Europa. De meeste bevolking woont in de hoofdstad Reykjavik. De rest van de bevolking woont in hele kleine gemeenschappen buiten de hoofdstad. Gaat u naar IJsland dan is het goed om te weten dat de valuta de IJslandse Kroon is. De taal die vooral gesproken wordt is IJslands, maar de bewoners spreken ook redelijk Engels. IJslanders hechten veel waarde aan gastvrijheid, dus u wordt met open armen ontvangen!

Ijsland vvlag
watervallen in de natuur van ijsland
Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden in IJsland

IJsland heeft veel interessante bezienswaardigheden. In de hoofdstad zijn er veel musea te bezoeken. Daarnaast is de prachtige Hallgrimskirkja kerk een aanrader om te bezoeken. De pijpenorgel telt maar liefst 5275 pijpen! U zult versteld staan. De ‘Pearl’ is één van de grootste trekpleisters van de stad. Dit is de warmwateropslag van de stad en kunt u vinden op de Öskjuhlíð heuvel. Als u meer wilt zien van vulkanische gesteentes dan kun u een bezoek brengen aan de Dimmuborgir Rotsformaties. Door de opmerkelijke vormen van het vulkanisch gesteente ontstaat er een bijzondere omgeving. Het lijkt alsof u tussen de resten van een verlaten kasteel loopt.

Must-See

Gullfoss

Als u een liefhebber bent van watervallen zult u diep onder de indruk zijn van de geweldige watervallen in Gullfoss. De Gullfoss wordt ook wel gouden waterval genoemd. De kloof waarin het water neervalt is maar liefst 70 meter diep, 20 meter breed en circa 2,5 km lang. Door het water dat opstuift zijn er vaak prachtige kleurrijke regenbogen te zien als de zon schijnt. U zult genieten van dit overweldigende natuurgeweld. De watervallen zijn benaderbaar tot dichtbij en te bezichtigen vanuit verschillende posities. Boek nu een vliegbusreis IJsland en bekijk alles binnenkort met eigen ogen!

Gullfoss watervallen