Vlieg busreis Andalusië
alhambra binnenplein

Vlieg busreis Andalusië

spanje
Een heerlijke regio met grote steden als Sevilla, Malaga & Granada. Altijd lekker weer & heerlijke typische Spaanse gerechten!
al vanaf € 429,-!Vergelijk alle busreizen
Vergelijk het aanbod van
kras busreizenoadde jong intra

Het beste van Spanje vindt u in het zuidelijke Andalusië

Andalusië, of ‘Al-Andalus’ is ongetwijfeld één van de populairste streken van Spanje om te bezoeken. Dit is grotendeels het gevolg van de indrukwekkende bezienswaardigheden die er verspreid over deze regio zijn terug te vinden. Deze bezienswaardigheden werden door de Moren achtergelaten na de zogenaamde ‘Reconquista’. Andalusië staat er om bekend over een enigszins Arabische sfeer te beschikken die de regio zo mogelijk nog meer karakter heeft gegeven. Het boeken van een vlieg busreis naar deze streek zorgt er voor dat u niet alleen heel wat culturele hoogtepunten zult beleven, daarnaast wordt u ook op culinair vlak verwend met de typische Andalusische tapas. Een lekkere sherry maakt uw maaltijd natuurlijk pas echt helemaal compleet. Wat een vlieg busreis Andalusië nog mooier maakt? Dat u in principe op elk gewenst moment van het jaar Andalusië kunt bezoeken vanwege het lekkere weer!

Bekijk de aanbieders met vlieg busreizen naar Andalusië

Bezienswaardigheden

Het Alhambra en de Generalife

Ongetwijfeld de vaakst bezochte bezienswaardigheden van Andalusië zijn het ‘Alhambra’ en de ‘Generalife’. Deze paleizen behoorden in het verleden toe aan de Islamitische sultan van Granada (Muhammed III) evenals verschillende andere Moorse heersers. De bouw van het zogenaamde ‘Palacio de Generalife’, welke zich binnen de oude stadsmuren bevindt van Alhambra, heeft plaatsgevonden tussen de twaalfde en de veertiende eeuw. Het paleis beschikt over verschillende binnenplaatsen evenals tuinen welke er om bekend staan in het verleden vaak te zijn gebruikt door de Islamitische koningen als rustplaats. Als er één bezienswaardigheid is die u in Andalusië absoluut niet mag missen, dan is het deze wel!

alhambra in de avond
plaza espana sevilla
Bezienswaardigheden

Sevilla

Een vlieg busreis boeken naar Andalusië betekent altijd kennismaken met de bijzondere stad ‘Sevilla’. Verspreid over deze stad zijn dan ook verschillende bezienswaardigheden terug te vinden die u beslist niet over het hoofd zal willen zien. Het gaat hierbij niet alleen om de ‘Alcázar van Sevilla’, het historische koninklijk paleis van de stad, maar ook om de kathedraal ‘Maria de la Sede’ evenals de klokkentoren ‘Giralda’. Een bezoek aan Sevilla is voor veel mensen bovendien ook niet compleet zonder even halt te houden op het ‘Plaza de Toros’. Hier is een arena terug te vinden waar u de mogelijkheid heeft om een stierengevecht bij te wonen.

Bezienswaardigheden

Jerez de la Frontera

‘Jerez de la Frontera’ is niet zomaar een stad. Het gaat hier namelijk om de enige, echte sherry hoofdstad van de wereld. Dat is echter absoluut niet de enige troef waar deze stad over beschikt, want ook de flamenco en de paardrijkunst vormen hier een belangrijk onderdeel van het dagelijks leven. Wanneer u tijdens uw vlieg busreis halt houdt bij Jerez de la Frontera is het ook de moeite waard om een bezoek te brengen aan één van de plaatselijke bodega’s. De bekendste zijn onder meer Osborne, Sandeman evenals Pedro Domecq. Bent u een liefhebber van paarden? Dan heeft u eigenlijk geen andere keuze dan één van de voorstellingen bij te wonen welke worden gehouden in de ‘Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre’.

Jerez de la Frontera