Vlieg busreis Griekenland
griekenland tempel

Vlieg busreis Griekenland

griekenland
Bezichtig o.a. Akropolis en Parthenon in Athene, Olympia en Delphi.
Vergelijk het aanbod van
kras busreizenoadde jong intra

De Griekse Oudheden zijn een lust voor het oog

Griekenland is een prachtige bestemming voor iedereen die op zoek is naar een ontspannen vakantie. Griekenland heeft de schoonste zeeën van alle EU-lidstaten. Of u nu op zoek bent naar cultuur, geschiedenis of lekker eten, Griekenland kan u alles bieden. De ideale bestemming om een heerlijke vakantie te vieren. Boek nu snel uw vliegbusreis Griekenland en het avontuur kan beginnen!

Vergelijk direct deze reisbureaus

Over

Griekenland

In Griekenland is er veel te beleven. Het is bijna vier keer zo groot als Nederland en beschikt over één van de grootste handelsvloten ter wereld. In de literatuur heeft Griekenland ook twee Nobelprijswinnaars. Griekenland beschikt over bijna 400 Blauw Vlag stranden en behoort hierbij tot de top drie. Een Blauwe Vlag staat voor schone en veilige havens en stranden. Zo kunt u onbezorgd genieten. De bevolking van Griekenland is gastvrij en de meesten kunnen naast het Grieks ook Engels spreken. Griekenland heeft een Mediterraan klimaat. Er zijn zachte vochtige winters en lange hete zomers.

griekse vlag
akropolis
Bezienswaardigheden

Griekenland heeft veel te bieden!

Griekenland heeft vele bezienswaardigheden. Centraal in Athene ligt de Akropolis van Athene. Dit is een Tafelberg die vanuit het grootste deel van de stad te zien is. Op de Akropolis staan enkele historische bouwwerken. Het Parthenon en de Tempel van Nikè staan hier onder andere. Er is ook een bijbehorende Akropolismuseum. Deze is onlangs vernieuwd. Het Nationaal Archealogisch Museum van Athene is zeker een bezoekje waard. Hier zijn vele archealogische vondsen te bewonderen. De collectie omvat meer dan tienduizend stukken aan archeologische schatten en Oud-Griekse kunst. Cultuur- en kunstliefhebbers zullen versteld staan van al het moois dat hier te vinden is.

Must-See

Olympia

Olympia is de bekendste bezienswaardigheid in Griekenland. Olympia is de plek waar de Olympische Spelen zijn ontstaan en ligt in de streek Eleia op de Griekse Peloponnesos in een vallei. Tegenwoordig wordt nog steeds voorafgaand aan de Olympische Spelen de vlam in Olympia ontstoken. Deze vlam reist de hele wereld over naar de plek waar dit vierjaarlijkse sportevenement gehouden wordt. In Olympia kunt u ook de ruïnes vinden van de Zeustempel. Boek een vliegbusreis Griekenland en bezoek binnenkort ook de plek waar de Olympische Spelen zijn ontstaan!

ruines in olympia