Vlieg busreis Kroatië
motovun

Vlieg busreis Kroatië

kroatie
Bezichtig o.a. Split, Dubrovnik, de regio istrië opatija en de Plitvice Meren. Er is veel mogelijk in Kroatië!
Vergelijk het aanbod van
kras busreizenoadde jong intra

Historie, kustlijnen en meer in Kroatië

Kroatië heeft als vakantieland veel te bieden en is daardoor erg geliefd. Kroatië ligt aan een schitterende kust met meer dan 1.000 eilandjes. In Kroatië kunt u prachtige parken en tuinen vinden waar u versteld van zult staan. Zagreb heeft een prachtige tuin met bomen, bloemen en planten uit de hele wereld. De tuin is al 120 jaar oud en u kunt er bijna 10.000 platensoorten vinden op een gebied van bijna 5 hectare. Met een rijke geschiedenis en cultuur zult u zich in Kroatië zeker niet vervelen. Mooie betaalbare restaurants, gezellige badplaatsen en het leuke uitgaansleven zijn slechts enkele voordelen van een geweldige vliegbusreis naar Kroatië.

Vergelijk de reisbureaus met Kroatië reizen

Over

Over Kroatie

Kroatië ligt op het Balkan-schiereiland. De hoofdstad van Kroatië is Zagreb. In de hoofdstad wonen meer dan 1 miljoen mensen. In Zagreb kunt u zich goed vermaken. In het centrum kunt u veel musea, kerken en monumenten vinden. U kunt hier bijvoorbeeld het Archeologisch Museum vinden en het Kroatische Museum van de Naïeve Kunst. Heeft u genoeg bekeken en is het tijd om even te pauzeren? Dan kunt u genieten van het lekkere eten en drinken in de vele restaurants en cafés. In Kroatië kunt u betalen met de Kuna. Het beroemde Kroatische Nationale Theater kunt u ook vinden in Zagreb. Hier treden regelmatig beroemde artiesten op en kunt u genieten van opera- en balletvoorstellingen.

oranje daken in dubrovnik
oude binnenstad rovinj
Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden Kroatië

In Kroatië is er genoeg te doen. Voor historische bezienswaardigheden kunt u een bezoek brengen aan de Stari Grad. Stari Grad is een prachtige oude stad en ligt in het noorden van het eiland Hvar. Stari Grad betekent letterlijk ‘oude stad’. Het staat er vol met prachtige historische bezienswaardigheden. Tijdens een wandeling door de stad kunt u kennismaken met de geschiedenis van Stari Grad. Cultuurliefhebbers kunnen een bezoek brengen aan het Stari Grad Museum. Dit museum is gevestigd in een negentiende-eeuws paleis. Wilt u iets van de natuur zien? Dan kunt u de Krka watervallen gaan bekijken. De schitterende watervallen zijn samen met de bosrijke omgeving prachtig om te zien. Vergeet uw fotocamera niet!

Must-See

Amfitheater van Pula

In de provincie Istrië kunt u een prachtige Romeins amfitheater vinden. Dit ovale bouwwerk staat in de stad Pula. Omstreeks de eerste eeuw werd de Pula Arena gebouwd. De arena had maar liefst vijftien toegangspoorten. Er pasten circa 23.000 toeschouwers in. Zoals in alle amfitheaters werden hier dodelijke gevechten gehouden. Door middel van een ijzeren hek werd de arena afgescheiden van het publiek. Onder de arena bevonden zich hokken en gangenstelsels. De gladiatoren, slaven en dieren wachtten hier hun lot af. De arena wordt tegenwoordig nog steeds gebruikt. Elk jaar vinden hier vele concerten, ceremonies en theater producties plaats. Bent u ook benieuwd naar Kroatië? Boek dan snel uw vlieg busreis Kroatië!

Pula amfitheater