Vlieg busreis Corsica
corsica oranje daken

Vlieg busreis Corsica

frankrijk
Corsica, het eiland ten zuid-westen van Frankrijk is een absolute aanrader voor een mooie vlieg busreis!
vanaf € 1199,-Vergelijk alle busreizen
Vergelijk het aanbod van
kras busreizenoadde jong intra

Ontdek het beste van het Franse eiland Corsica

Een vlieg busreis boeken naar Corsica? Dat betekent dat u kennis gaat maken met de ‘Mountain of the Sea’. Dit ruige, maar adembenemend mooie eiland heeft voor iedereen wat wils in petto. Niet alleen zijn er verspreid over het eiland tal van verschillende, prachtige UNESCO Werelderfgoedsites terug te vinden, daarnaast maakt u hier ook kennis met goed bewaard gebleven oude steden, een zeldzame fauna evenals prachtige, witte zandstranden. Door het boeken van een vlieg busreis Corsica zult u onder meer de bijzondere ‘Calanches van Piana’ met haar bloedrode granietrotsen ontdekken. Wat bovendien ook te denken van de werkelijk verbluffende witte kalkrotsen van Bonifacio? Uiteraard wordt ook een bezoek aan de hoofdstad ‘Ajaccio’ steevast op de planning opgenomen van elke bus vliegreis die naar deze uitermate complete vakantiebestemming wordt ondernomen.

Bekijk de aanbieders met vlieg busreizen naar Corsica

Must-see

De hoofdstad Ajaccio

Naar Corsica wordt ook vaak verwezen als zijnde het eiland van ‘Napoleon Bonaparte’. Dat is niet voor niets, want de Franse keizer is hier geboren. Tot op vandaag is het nog steeds mogelijk om zijn voormalige woning, namelijk de ‘Casa Buonaparte’ te bezoeken. Daarnaast is het ook de moeite waard om het culturele centrum van Ajaccio, namelijk het ‘Musée Fesh’ te ontdekken. Een bezoek aan dit interessante museum kan bovendien worden gecombineerd met de graftombe van de familie Bonaparte welke is terug te vinden in de ‘Chapelle Impériale’. Veelal wordt er tijdens een vlieg busreis naar dit eiland ook speciale aandacht besteed aan de Citadel van Ajaccio. Dit is niet meer dan terecht, want het betreft hier één van de belangrijkste historische sites die het eiland te bieden heeft.

ajaccio
bastia
Must-see

Bastia

Buiten Ajaccio is ook Bastia een plaats waar in principe elke vlieg busreis naar Corsica wel even halt houdt. Dit heeft voor een groot deel te maken met de indrukwekkende haven waarover ze beschikt. Bij een bezoek aan de haven valt meteen de barokke gevel van de statige parochiekerk op. Dat is ook niet zo moeilijk, want deze torent eigenlijk eenvoudig overal boven uit. In het bijzonder tijdens de vooravond is het hier werkelijk heerlijk genieten. Bastia staat er dan ook om bekend een uitstekende plaats te zijn voor de liefhebbers van lekker eten en uiteraard ook de heerlijke (Corsicaanse) wijnen.

Must-see

Parc Naturel Régional de Corse

Het ‘Parc Naturel Régional de Corse’ is centraal gelegen in het midden van Corsica. Reizigers die er van houden om een stevige wandeling te maken zullen hier hun hart kunnen ophalen. Er zijn verspreid over dit nationaal park dan ook zomaar even meer dan 1.500 kilometer aan bewegwijzerde wandelpaden terug te vinden. Bovendien is het ‘Parc Naturel Régional de Corse’ eveneens de plaats waar de wereldbefaamde GR20 route in is terug te vinden. Niet alleen de indrukwekkende fauna en flora, maar ook de interessante archeologische opgravingen die in het park zijn gebeurd zorgen er voor dat dit een locatie is welke tijdens een vlieg busreis naar Corsica in principe nooit over het hoofd wordt gezien!

Parc Naturel Régional de Corse