Vlieg busreis Fagernes
huisjes noorwegen

Vlieg busreis Fagernes

noorwegen
Liefhebbers van adembenemende natuur moeten absoluut een bezoek brengen aan Fagernes in Noorwegen.
vanaf € 1099,-Vergelijk alle busreizen
Vergelijk het aanbod van
kras busreizenoadde jong intra

Ontdek de magie van Fagernes, een walhalla voor natuurliefhebbers

Fagernes, de hoofdplaats van de Noorse streek ‘Valdres’ is gelegen aan de monding van de ‘Neselv’. Gedurende verschillende jaren bleef deze parel van Noorwegen een goed bewaard geheim, maar tegenwoordig kunt u er een fantastische vlieg busreis naar boeken! Het gezellige toeristenplaatsje is dan ook gelegen in de regio ‘Oppland’ die bekend staat als één van de mooiste provincies van Europa. Een vlieg busreis boeken naar Fagernes betekent vaak dat er een route wordt georganiseerd die u onder meer meeneemt naar Beitostølen en Bygdin aan de zuidoostkant van de Jotunheimen. Bovendien wordt er aan de meer actieve reizigers ook vaak de mogelijkheid aangeboden om de 1.607 meter hoge berg ‘Bitihorn’ te beklimmen. Dit is een echte aanrader, want vanaf de top heeft u een werkelijk indrukwekkend uitzicht over de omgeving. Wilt u ook enkele van de mooiste plaatsen in Noorwegen ontdekken? Dan is het boeken van een vlieg busreis naar Fagernes ongetwijfeld de moeite waard!

Vergelijk alle aanbieders met vlieg + busreizen naar Fagernes

Must-see

Het Valdres Folkemuseum

Eén van de vaakst bezochte bezienswaardigheden in de omgeving van Fagernes is ongetwijfeld het ‘Valdres Folkemuseum’. Deze bevindt zich op het schiereiland ‘Storøya’ en bestaat eigenlijk uit niet minder dan 93 verschillende gebouwen. Samen zijn al deze gebouwen goed voor een indrukwekkende collectie van meer dan 17.000 voorwerpen. Dit zorgt er voor dat dit één van ’s werelds grootste openlucht- en streekmusea is. Bent u van plan om tijdens uw vlieg busreis een bezoek te brengen aan dit museum? Hou er dan wel rekening mee dat deze buiten de zomermaanden niet in het weekend bezocht kan worden.

vallei
staafkerk
Must-see

De staafkerken van Valdres

Fagernes is de ideale uitvalsbasis om een rondreis te maken doorheen de streek ‘Valdres’. Eén van de populairste routes die van hieruit kan worden gevolgd is de route die u kennis laat maken met de zes verschillende staafkerken die er terug te vinden zijn. Het gaat hierbij om de Heddalen en de Reinli (beiden zijn terug te vinden bij Fagernes) evenals om de Hegge, de Høre, de Lomen en tot slot de Øye. Op het eerste zicht mag deze route misschien weinig interessant lijken, maar dat is ze zeker wel. Elk jaar opnieuw komen heel wat reizigers specifiek naar Fagernes afgereisd om er de staafkerken te bezoeken. De route is zelfs zo populair dat het lokale toeristenbureau van Valdres er een speciale brochure / map voor in het leven heeft geroepen.

Must-see

De natuurpracht van Valdresflya

Nagenoeg elke vlieg busreis die vanuit Fagernes wordt aangevat neemt u mee naar de regio ‘Valdresflya’. In dit gebied is onder meer de 1607 meter hoge ‘Bitihorn’ berg terug te vinden. Deze berg is bijzonder populair bij toeristen. Dit niet alleen omwille van de mooie wandelroute die er overheen loopt, maar ook omwille van het prachtige uitzicht op de omgeving. Er wordt bij een bezoek aan de Bitihorn berg ook vaak voor gekozen om even halt te houden bij het bekende ‘Bygdin’ meer. Dit meer heeft een oppervlakte van 46 vierkante meter en beschikt aan de oostzijde over een indrukwekkende stuwdam. In de omgeving van dit meer zijn ook enkele gezellige dorpjes terug te vinden zoals Eidsbugarden, Fondsbu en Torfinnsbu.

natuur fagernes