Vlieg busreis Frankrijk
huisjes in ajaccio

Vlieg busreis Frankrijk

frankrijk
Frankrijk, het binnenland is te dichtbij voor een vlieg busreis. Echter is het eiland Corsica ideaal voor een reis met vliegtuig + bus!
vanaf € 1199,-Vergelijk alle busreizen
Vergelijk het aanbod van
kras busreizenoadde jong intra

Ontdek het Franse eiland Corsica voor een onvergetelijke rondreis

Een vlieg busreis naar Frankrijk boeken betekent in de praktijk meer dan waarschijnlijk dat u er voor zult kiezen om naar het prachtige eiland ‘Corsica’ af te reizen. Dit eiland is gelegen in de Middellandse Zee op een afstand van amper 7 kilometer ten noorden van Sardinië. Het is het grootste Franse eiland, maar Italiaanse invloeden zijn eigenlijk nooit ver weg. Corsica mag zich met recht en rede een uniek eiland noemen. Dit niet alleen omwille van haar bijzondere karakter, maar ook omwille van de enorme rijkdom en unieke diversiteit welke u hier tijdens een vlieg busreis kunt ontdekken. Bovendien is Corsica eveneens een zeer geschikte bestemming voor reizigers die weliswaar willen kunnen genieten van een gunstig klimaat, maar daarvoor liever niet ver willen vliegen. Een vliegreis naar het Franse Corsica duurt dan ook gemiddeld niet langer dan 2 uur.

Bekijk alle aanbieders met vlieg busreizen naar Frankrijk

Over

Over Frankrijk

Frankrijk is het op twee na grootste land van Europa en één van de populairste vakantiebestemmingen onder Nederlanders. Buiten het vasteland behoort ook het eiland Corsica welke is gelegen in de Middellandse Zee toe aan Frankrijk. De Fransen hebben een geheel eigen cultuur ontwikkeld waar ze trots op zijn en standvastig aan vasthouden. Het moet inderdaad gezegd dat de geheel eigen, misschien ietwat chauvinistische identiteit een zeer typerend kenmerk is van dit populaire vakantieland. De beperkte vluchtduur tussen Nederland en Frankrijk (bijvoorbeeld amper 2 uur naar Nice in het zuiden van het land) zorgt er voor dat dit een zeer toegankelijke bestemming is voor een vlieg busreis.

normandie haven
eiffeltoren parijs
Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden in Frankrijk

Frankrijk is een prachtig land die haar bezoekers eigenlijk op alle vlakken weet te verwennen. In eerste instantie zijn er uiteraard de culturele hoogtepunten waarmee u in de vele verschillende steden te maken krijgt. Het gaat hierbij niet alleen om Parijs met de Eiffeltoren, het Louvre evenals de Notre-Dame en de Arc de Triomphe, wat bovendien ook te denken van het Kasteel van Versailles, Le Mont-Saint-Michel in Normandië en natuurlijk ook het indrukwekkende Kasteel van Chambord? Daarnaast is het tijdens een vlieg busreis Frankrijk ook vaak zo dat er wordt gekozen voor het zuiden van het land waar de prachtige en mondaine Côte D’Azur haar troeven uitspeelt. In ieder geval, of u nu een liefhebber bent van cultuur of u graag gewoon heerlijk wil kunnen genieten op prachtige stranden of bijvoorbeeld in de imposante bergen van de Alpen, het behoort in Frankrijk allemaal tot de mogelijkheden!

Must-see

Must see in Corsica: Parc Naturel Régional de Corse

De bijzondere pracht van de bezienswaardigheden op Corsica maakt het zeer moeilijk om er ééntje tussenuit te halen die er met kop en schouders bovenuit steekt. Wanneer we dat toch moeten doen kiezen we voor het ‘Parc Naturel Régional de Corse’. Dit nationaal park is gelegen in het midden van het eiland en is goed voor niet minder dan 1.500 kilometer aan bewegwijzerde (wandel)paden. Wat het park extra bijzonder maakt is de aanwezigheid van de bekende en eigenlijk ook beruchte ‘GR20 route’. Niet alleen de flora en fauna, maar ook de uitstekend bewaard gebleven historische gebouwen zijn het ontdekken meer dan waard.

Parc Naturel Régional de Corse corsica