Vlieg busreis Hongarije
rivier natuur hongarije

 Vlieg busreis Hongarije

hongarije
Bezoek de regio rondom het populaire Balatonmeer of ga naar de veelzijdige hoofdstad Budapest.
Vergelijk het aanbod van
kras busreizenoadde jong intra

Wissel wereldstad Budapest af met het Balatonmeer!

Hongarije is een vakantieland met veel diversiteit. Er is voor iedereen wat wils. Er zijn vele culturele en historische bezienswaardigheden. Goede wijnen, heerlijke goulashsoep en leuke volksmuziek zijn maar enkele voordelen van een heerlijke vakantie naar Hongarije. In Hongarije heeft u genoeg winkelmogelijkheden. De Duna Plaza in Boedapest beschikt over 120 winkels, een bowlingbaan en een speelhal. Hier kan iedereen goed terecht voor een mooie kennismaking met Hongaarse levensmiddelen, producten en souvenirs. Boek nu een vliegbusreis Hongarije en ga op ontdekkingsreis!

Ga direct naar de Hongarije aanbiedingen van:

Over

Over Hongarije

Hongarije hoort bij de Europese Unie en staat bekend om de lange historie. Dit is ook te zien aan de verschillende bevolkingsgroepen en gebieden. In Hongarije spreken ze vooral Hongaars. Sommige mensen spreken Duits of Engels. Hongarije heeft een mild klimaat. De koudste maand is januari en de warmste maand is augustus. In Hongarije kunt u heerlijk eten en drinken bij de vele restaurants en eettentjes. Vooral de goulashsoep is erg populair. De prijzen in restaurants en van levensmiddelen liggen een stuk lager dan in Nederland. Uit Hongarije komen ook heerlijke wijnen. In totaal heeft Hongarije 22 verschillende wijngebieden waar ze de lekkerste wijn maken.

parlement hongarije
brug hongarije
Bezienswaardigheden

De mooiste bezienswaardigheden van Hongarije

De hoofdstad van Hongarije is Boedapest. Boedapest is een culturele stad met vele historische bezienswaardigheden. U kunt bijvoorbeeld hier het Millenniummonument en het stadspark ‘Városliget’ vinden. In de stadsdeel Pest kunt u onder andere het Parlementsgebouw en het Heldenplein vinden. In het noordelijk gelegen Óbuda kunt u een kijkje nemen bij een oud amfitheater, resten van de Romeinse stad Aquincum en het Kassák Museum. Als u in de eerste week van augustus een vliegbusreis Hongarije boekt, dan kunt u misschien deelnemen aan het Sziget Festival. Dit is een muzikale festival die zeven dagen duurt. Het Sziget Festival vindt plaats in Boedapest op het Óbuda eiland. Per dag komen er soms wel 80.000 bezoekers feesten. Komt u ook de sfeer proeven van dit geweldige muzikale festival in Hongarije?

Must-See

Balatonmeer

Het Balatonmeer in Hongarije is het grootste meer van Midden-Europa. Het meer ligt in het westen van het land vlakbij de plaatsen Siófok, Keszthely en Veszprém en telt bijna 600 vierkante kilometer. In de zomermaanden kunt u hier heerlijk ontspannen. Er worden geregeld zwemwedstrijden gehouden en u kunt deelnemen aan roeiwedstrijden. Daarnaast is het ook leuk om vogels te spotten waaronder de zwarte ooievaar. Wilt u gewoon heerlijk ontspannen? Dan kunt u ook gewoon heerlijk aan de rand van het water relaxen. Een vliegbusreis is ideaal om kennis te maken met Hongarije. Boek nu en geniet van een heerlijke vakantie in Hongarije!

blik op het balatonmeer