Vlieg busreis Ierland
tipperary ierland

Vlieg busreis Ierland

ierland
In Ierland vindt u een leuke combinatie tussen steden als Dublin & Cork, en adembenemende natuur zoals u die vaker terugziet in Groot-Brittannië!
al vanaf € 619,-Vergelijk alle busreizen
Vergelijk het aanbod van
kras busreizenoadde jong intra

Ierland, met de Ring of Kerry, Tipperary & Dublin een land dat u gezien moet hebben!

Ierland zou zomaar eens één van de meest verrassende landen kunnen zijn van Europa. Tijdens een vlieg busreis naar Ierland kunt u dan ook genieten van verschillende voordelen. In eerste instantie is er de zeer beperkte vliegtijd van slechts 1 uur en 35 minuten. Eenmaal aangekomen in Ierland zult u tijdens een rondreis met de bus van de ene verrassing in de andere vallen. De vele fantastische autoroutes die Ierland doorkruisen zorgen er bijvoorbeeld voor dat u steeds een fantastisch uitzicht heeft op een combinatie van het blauwe van de oceaan en het diepe groen van de heuvellandschappen. Wist u bovendien dat er in bepaalde streken van Ierland ook prachtige stranden en palmbomen zijn terug te vinden? En dan hebben we het nog niet gehad over de vele geheimzinnige meren en statige kastelen die het land rijk is. Dit alles maakt een vlieg busreis naar Ierland het overwegen meer dan waard!

Bekijk de aanbieders met vlieg busreizen naar Ierland

Over

Over Ierland

Ierland is een eiland dat is gelegen in de Noord-Atlantische oceaan. Het eiland is gelegen ten westen van het Europese vasteland en bestaat eigenlijk uit twee landen. Het gaat hierbij niet alleen om Ierland zelf, maar ook om Noord-Ierland welke eigenlijk toebehoort aan het Verenigd Koninkrijk. Ongeveer 40 procent van de bevolking van Ierland woont in een straal van 100 kilometer van de hoofdstad Dublin. Ierland beschikt over een kustlijn die in totaal meer dan 1.450 kilometer lang is. U dient er tijdens een vlieg busreis naar dit eiland in de Noord-Atlantische oceaan wel rekening mee te houden dat het er één uur vroeger is in vergelijking met Nederland.

the temple bar in dublin
national park killarney
Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden in Ierland

Buiten de bezienswaardigheden die zijn terug te vinden in de Ierse hoofdstad Dublin zoals bijvoorbeeld het ‘Guinness Storehouse’ en het ‘Millennium Spire’ evenals natuurlijk ‘Dublin Castle’ moet het gezegd dat de meeste bezienswaardigheden van Ierland over een natuurlijk karakter beschikken. Enkele werkelijk fantastische bezienswaardigheden waar u in principe altijd kennis mee zal maken tijdens een vlieg busreis Ierland zijn dan ook de ‘Kliffen van Moher’ evenals de ‘Ring of Kerry’. Deze laatste is misschien wel de meest populaire toeristische rondrit van het eiland. Ze volgt dan ook de kust van het schiereiland ‘Iveragh’ waarbij er vaak wordt gekozen voor Killarney als uitvalsbasis. Ook het schiereiland ‘Dingle’ welke is gelegen in het zuidwesten van Ierland is een omgeving die u eigenlijk niet over het hoofd mag zien.

Must-see

Must see: Ring of Kerry

Omdat de Kliffen van Moher bij voorkeur vanaf het water worden aanschouwd hebben we als must see bezienswaardigheid tijdens een vlieg busreis gekozen voor de ‘Ring of Kerry’. Deze route voert u mee langs de woeste kust naar aantrekkelijke dorpjes en levendige steden. De Ring of Kerry is in totaal goed voor zo’n 179 kilometer en laat u kennismaken met ‘Muckross House and Gardens’, het indrukwekkende ‘Ross Castle’, ‘Moll’s Gap’ en nog zoveel meer! Wilt u graag tijdens deze rondreis ook een mooie, panoramische foto maken van de omgeving? In dat geval kan er hiervoor even halt worden gehouden bij het uitkijkpunt ‘Ladies View’. Deze wordt in principe tijdens nagenoeg elke vlieg busreis die naar Ierland wordt ondernomen wel bezocht.

ring of kerry