Vlieg busreis Sardinië
castelsardo

Vlieg busreis Sardinië

italie
Sardinië is met grotten, hoofdstad Cagliari & schitterende kustlijnen met mooie stranden een uitstekende keuze!
al vanaf € 759,-Vergelijk alle busreizen
Vergelijk het aanbod van
kras busreizenoadde jong intra

Genieten op het sfeervolle eiland Sardinië

Het subtropische klimaat waar Sardinië over beschikt maakt het sinds jaar en dag een prima alternatief voor de Noord-Afrikaanse vakantiebestemmingen. Niet alleen het klimaat zorgt er voor dat het op Sardinië heerlijk vertoeven is, daarnaast gaat ook het hart van elke cultuurliefhebber hier sneller slaan. Prehistorische stammen hebben op het eiland namelijk tal van verschillende monumenten achtergelaten. Tijdens het ondernemen van een vlieg busreis naar Sardinië kunt u op een comfortabele manier kennismaken met alle unieke bezienswaardigheden die dit eiland rijk is. Heeft u even nood aan ontspanning? Ook dat hoeft absoluut geen probleem te vormen. Sardinië staat er dan ook niet voor niets om bekend over één van de meest adembenemende stranden van heel Europa te beschikken! Eén ding staat in ieder geval vast, een vlieg busreis naar Sardinië vergeet u nooit meer!

Bekijk aanbieders met vlieg busreizen naar Sardinië

Bezienswaardigheden

Must-see: Grotta di Nettuno

Wie Sardinië zegt kan eigenlijk niet om de ‘Grotta di Nettuno’ heen. Een excursie naar de grotten van ‘Neptunus’ vormt dan ook voor menig aantal reizigers het absolute hoogtepunt van hun verblijf op Sardinië. De grotten zijn terug te vinden ten westen van de stad ‘Alghero’ en kunnen zowel per boot als deels met de auto (of de bus) worden bereikt. U zult in het laatste geval wel nog een stukje moeten wandelen, maar wat u dan voor ogen krijgt is de wandeling ongetwijfeld meer dan waard. In de Grotta di Nettuno zijn een enorme hoeveelheid stalactieten en stalagmieten terug te vinden in de meest bizarre vormen. Gaat u de tocht naar de grotten te voet afleggen? Hou er dan wel rekening dat deze u mee voert over niet minder dan 654 treden die allen langs een steile rots lopen. Deze wandeling is dus niet voor iedereen geschikt.

Grotta di Nettuno
cagliari
Bezienswaardigheden

Must-see: Cagliari

Cagliari is zowel de hoofdstad als de universiteitsstad van Sardinië. De stad staat in het bijzonder bekend omwille van de haven die toch over een zeer groot economisch belang beschikt. Ook voor reizigers heeft het prachtige Cagliari echter heel wat moois te bieden. Zo is er hier niet alleen een bijzonder mooi stadhuis terug te vinden, daarnaast is er ook nog het waardevolle Sardijns Archeologisch Museum. Merk bovendien ook het prachtige kasteel op welke op de top van een heuvel boven Cagliari uittorent. Andere bezienswaardigheden zijn het Romeins amfitheater evenals het nabijgelegen dorp van ‘Barumini’. Het betreft hier een dorp welke afstamt uit de bronstijd en zich kenmerkt door de aanwezigheid van de voor Sardinië typerende torentjes. Dit alles maakt van Cagliari een zeer authentieke bestemming.

Bezienswaardigheden

Must-see: San Teodoro

Natuurliefhebbers kunnen eigenlijk overal op Sardinië wel hun hart ophalen. Dit gezegd zijnde is het echter zo dat u misschien wel de mooiste natuurschatten van het eiland terug zal vinden in en rond de bijzondere plaats ‘San Teodoro’. Bovendien nodigt deze plaats ook steevast uit om te ontspannen. Er zijn niet alleen prachtige stranden terug te vinden die omringd worden door de meest ruwe rotsformaties, daarnaast bieden de vele gemoedelijke baaitjes in deze omgeving u vaak opvallend veel privacy. De mooiste zonsondergang op Sardinië? Die kunt u dan weer aanschouwen bij ‘Cala Girgolu’!

san teodoro