Vlieg busreis Sicilië
haven bij sicilie

Vlieg busreis Sicilië

italie
Sicilië is één van de populairste bestemmingen voor een vlieg busreis. Met aantrekkelijk klimaat en schitterende plekken absoluut het overwegen waard!
al vanaf € 589,-Vergelijk alle busreizen
Vergelijk het aanbod van
kras busreizenoadde jong intra

Het zuidelijk gelegen Sicilië kent veel hoogtepunten, ontdek deze met de bus!

Een vlieg busreis boeken naar Sicilië zorgt er voor dat u op een comfortabele manier kennis kunt maken met het grootste eiland dat er in de Middellandse Zee is terug te vinden. Zowel de natuur- als cultuurliefhebbers zullen dit eiland in hun hart sluiten. U kunt op Sicilië dan ook niet alleen kennismaken met prachtige, eeuwenoude monumenten, daarnaast draagt ook het gevarieerde landschap met de vulkaan ‘Etna’ als absolute uitschieter bij aan de unieke beleving van dit Italiaanse eiland. Door het boeken van een vlieg busreis naar Sicilië maakt u kennis met enkele van de meest adembenemende landschappen die Europa rijk is. In het bijzonder de rit naar de ‘Valley of Temples’ in Agrigento (één van de populairste routes bij vlieg en busreizen naar Sicilië) is er één die u zich nog lange tijd zal blijven herinneren!

Vergelijk alle aanbieders met vlieg + busreizen naar Sicilië

Must-see

Palermo

Palermo, de hoofdstad van het eiland Sicilië beschikt over een aanzienlijke geschiedenis. Er wordt dan ook aangenomen dat deze stad reeds meer dan 2700 jaar oud is. Dit is ook goed terug te zien in het straatbeeld. Verspreid over Palermo zijn dan ook tal van prachtige, historische gebouwen terug te vinden evenals mooi pleinen die verwijzen naar het roemrijke verleden van de stad. Het loont zeker de moeite om even halt te houden bij één of meerdere van de paleizen die Palermo rijk is. Enkele prachtige exemplaren zijn onder meer het Palazzo dei Normanni, La Zisa en het Palazzo Abatellis. Wilt u graag kunnen genieten van een mooi uitzicht over deze stad? In dat geval is het een aanrader om een bezoek te brengen aan de ‘Santa Maria dell’Ammiraglio’. Ook de indrukwekkende kathedraal van Palermo is een bezienswaardigheid die u niet over het hoofd mag zien.

kerk palermo
etna
Must-see

De vulkaan 'Etna'

Wie Sicilië zegt denkt uiteraard meteen ook aan de vulkaan ‘Etna’. Deze vulkaan is gelegen in het oosten van het eiland en wordt door de inwoners van Sicilië de ‘Mongibello’ genoemd. De vulkaan beschikt over een indrukwekkende hoogte van 3.323 meter, maar het hoogste punt dat kan worden bezocht is terug te vinden op 3.000 meter hoogte. Er bevinden zich op een hoogte van 1.800 meter twee vertrekpunten voor zowel wandel- als skitochten. De Etna heeft niet voor niets de status één van de meest actieve vulkanen te zijn van de wereld waardoor het bij een bezoek aan de gigant wel altijd aan te raden is om goed de aanwijzingen van de lokale diensten en gidsen op te volgen.

Must-see

Messina

Messina is de stad op het eiland Sicilië welke het dichtst is gelegen bij het vaste land van Italië. Er heerst eigenlijk altijd een vrij aanzienlijke drukte, maar dat neemt niet weg dat de stad eigenlijk nagenoeg altijd wordt aangedaan tijdens een rondreis doorheen het eiland. Dit heeft voor een groot deel te maken met haar fantastische ligging te midden van de indrukwekkende ‘Peloritan’ bergen. De haven van deze plaats wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van het ‘Maria kolom’ monument. Wanneer u een bezoek brengt aan Messina is het ook de moeite waard om even een kijkje te nemen in het Nationaal evenals het Zoölogisch Museum welke er zijn terug te vinden. Merk ook zeker de prachtige klokkentoren op waar de kathedraal van deze stad over beschikt.